Co je Monkey Moto Club?

Monkey Moto Club je volným motorkářským riding klubem. Vysvětlovat pojem “klub” či “moto” by asi nemělo valného smyslu, neboť každý si umí představit, co znamenají.

Zastavme se však u slova Monkey, protože to je docela důležité. Monkey je zobecňující slangové označení pro určitý druh minimotorek, jejichž prapředkem byla dnes již legendární Honda Z50 z počátku šedesátých let. A MMC sdružuje právě jen uživatele těchto strojů, jejich replik a odvozenin, jak se ostatně skví v záhlaví webu.

Monkey Moto Club je klub volný

Podstatou každého klubu je jeho uzavřenost. Asi jste se setkali s klasickými anglickými kluby gentlemanů, když ne osobně, tedy určitě např. v nějakém filmu. Takže jistě víte, že do klubových prostorů mají přístup pouze jeho členové, na akce klubu rovněž. Tento model do jisté míry přebírají všechny kluby ve všech oborech, kde taková sdružení vznikají.

Do jisté míry! Protože některé kluby přítomnost nečlenů tolerují, jiné ne. Někdy je to dáno jejich charakterem, (Klub astrofyziků mezi sebe nepřijme člověka, jemuž dělá potíže velká násobilka.), jindy náplní činnosti či ideovou motivací, (Klub ochránců přírody by asi těžko snášel přítomnost člověka, o němž je známo, že rád umývá svoje auto v horských bystřinách.). Motorkáři vytvářejí velmi často kluby rigidně uzavřené, mnohdy se značně přísnými pravidly pro členství.

Monkey Moto Club takový není. Považuje se za VOLNÝ klub právě proto, že jednak akce klubu jsou otevřeny všem, ať je členem nebo ne, jednak se členem klubu může stát každý, kdo je schopen klubová pravidla přijmout za svá. Členství nejsou kladena žádná zvláštní omezení s výjimkou aktivity a slušného přátelského chování.

Monkey Moto Club je riding klubem

Znáte tu písničku, v níž se zpívá, že i cesta může být cíl? – A tak to přesně je. Jízda je pro nás požitek, nikoliv pouhý způsob přepravy. V praxi to znamená, že členové MMC považují jízdu na minimotocyklu za svého koníčka, jemuž se výrazně věnují. Slovem “riding” pak budiž charakterizován důraz, který klub na jízdu klade, a hlavní náplň jeho činnosti.

Aktualizováno 19.2.2013
* * * * *